Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Dusinjar danas i zauvijek

    Dobar ti je blog, samo tako nastavi

    avatar

    17.01.2006. (21:12)    -   -   -   -  

  • BubaMara

    prije par dana procito sam clanak "farmaceutske kuce ratuju s mooreom". naime, michael moore radi na novom projektu. ovog puta na njegovoj meti su proizvodaci lijekova i americko zdravstvo opcenito. moore tvrdi da ce, "kad 2006. ugleda svjetlo dana, pogoditi u zicu svakog obicnog amerikanca". s obzirom da se radi o michaelu mooru, siguran sam da ce velika vecina znat za taj film. sto mislite o tome, da li ce se prikazivanje filma znacajnije osjetit u marketu?

    avatar

    18.01.2006. (00:38)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    NECE! ...njegovi filmovi usmjereni su prema senzacionalistickom "otkrivanju istina" koje svi ionako naslucuju ali Market ne mari za takve glasine posto su bespredmetne sve dok ne mogu negativno uticati na Ekonomiju ..jedini nacin da Moore utice na market ljekova je da DOKAZE DA NEKI OD NJIH NE RADE, a to je, uz sve njegove sposobnosti, ipak daleko od njegovih mogucnosti (potreban je novac, kontrolne grupe, dobrovoljci i medicinsko znanje, tumacenje rezultata itd..da ne spominjemo mjesece i mjesece upornog testiranja)! Moore je ipak samo jedan novinar koji ZARADJUJE NOVAC I SAM, specijalizirajuci se za POLITICKI SENZACIONALIZAM i bavi se vise politickom etikom, moralom i ISMIJAVANJEM DESNICE, jer zna sta "guta danasnja mladez"! Kladim se da ce ta emisija govoriti o tome kako amerikanci GROZNO PREPLACUJU SVOJE LIJEKOVE u odnosu na vecinu ostalih zemalja svijeta- big deal - to vec pjevaju vrapci na grani a amerikanci masovno kupuju ljekove u Kanadi (osobno) i preko Interneta (od kojekuda) jer su im jeftiniji!! Istina je da NETKO MORA FINANCIRATI VELIKA i skupa ISTRAZIVANJA za pronalazenje NOVIH LIJEKOVA inace cemo imati aspirine i antibiotike za sve ali ce nas pokositi neka nova "pticja gripa, aids ili rak ako se ne nastave istrazivanja na tom polju! Sadasnja US administracija i proponenti status quo-a opcenito smatraju da je malo veca cijena ljekova u USA opravdana gledano sa te strane! IStina je i da se svi mi ostali (Canada included) manje ili vise "slepamo" na racun velikih cijena u USA kad se radi o "buducim" ljekovima koje oni TAMO istrazuju i patentiraju (znam, Felix, nemoj me sad napasti kako su "ukrali" za malu lovu sumamed - ovdje zvan zytromax- Plivi i sl. jer je to ipak manjina ljekova- osim toga FARMACEUTIKALI ne bi imali love ni da otkupljuju patente dobrih i izvrsnih ljekova oko svijeta kad ne bi stajale ovako dobro kao sto stoje).. Potrebna je RAVNOTEZA izmedju toga STA I KOLIKO LIJECITI (koliko npr. dugo odrzavati na zivotu stare osobe kojekakvim novim ljekovima, zahvatima i operacijama, jer ako sutra mozemo doseci prosjecnu granicu od 120 godina ne znaci da bi je svi trebali dozivjeti i pod svaku cijenu) posebno ako ulaganjem u tu granu npr. ugrozavamo tzv. MASOVNU MEDICINU koja trazi jeftini, masovni pristup najcescim bolestima!

    avatar

    18.01.2006. (03:28)    -   -   -   -  

  • BubaMara

    OM puno hvala na detaljnom objasnjenju, sad su mi neke stvari PUNO jasnije! ja sam jos jako daleko od trejdanja, ali sam ovu vijest promatrao kroz prizmu marketa radi vjezbe. hvala jos jednom!

    avatar

    18.01.2006. (14:17)    -   -   -   -  

  • A.C.A.B.

    ?

    avatar

    19.01.2006. (01:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...